Sondaj CCSB: Sorin Oprescu domină topul încrederii în politicieni

Potrivit ultimului sondaj naţional efectuat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding, românii îl plasează pe Sorin Oprescu în topul încrederii.

Adăugat: 9 Aprilie 2012
Ultima actualizare:9 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Topul încrederii în politicieni este dominat de Sorin Oprescu, cu 42%, urmat de Crin Antonescu şi Victor Ponta (33%), Mihai Răzvan Ungureanu (29%), Călin Popescu Tăriceanu (23%), arată sondajul CCSB.

Traian Băsescu şi Elena Udrea au adunat un procentaj de încredere de 10%, iar Emil Boc un procent mai puţin, în timp ce Dan Diaconescu are un procentaj de 15%.

Doar 3% dintre respondenţi s-au declarat foarte mulţumiţi de activitatea preşedintelui Băsescu, iar 14% au spus că sunt mulţumiţi.

Prin contrast, 58% sunt foarte nemulţumiţi, iar 24% destul de nemulţumiţi.

Pe de altă parte, doar 67% consideră că suspendarea lui Traian Băsescu în 2007 ar fi fost benefică.

Mai mult, 83% susţin că anunţul majorării salariilor este făcut în scop electoral, având în vedere apropierea alegerilor.

Totodată, întrebaţi dacă sunt de părere că premierul MRU este omul lui Băsescu, românii consideră în proporţie de 44% sunt convinşi că da, iar 15% sunt oarecum de acord.

Asta poate explica şi avansul rapid al lui Ungureanu în topul încrederii în politicieni.

Cota unică de impozitare este foarte nepopulară, 74% dintre cei intervievaţi susţinând revenirea la impozitarea progresivă.

74% dintre români se declară interesaţi de alegeri, iar 54% susţin că ar merge la vot, dacă alegerile ar fi „acum”.

Încrederea românilor în partide

În privinţa distribuţiei voturilor importante nu sunt variaţii faţă de cifrele cunoscute: 59% USL, 15% PP-DD, 13% PDL, 4% PRM, 3% UDMR.

Ecologiştii au urcat la 2%, dublu faţă de cât ar aduna UNPR.

Sondajul CCSB a fost realizat între 15 şi 20 martie, pe un eşantion de 1.004 persoane, având o eroare maximă de +/- 3,1%.Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
9 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza