Solicitarea opoziţiei de înfiinţare a unei comisii de anchetă, respinsă

Senatul şi Camera Deputaţilor au respins solicitarea opoziţiei de înfiinţare a unei comisii de anchetă privind votul asupra moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Adăugat: 7 Februarie 2018
Ultima actualizare:8 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatul şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună, au respins solicitarea opoziţiei de înfiinţare a unei comisii de anchetă privind modalitatea de desfăşurare a votului din iunie 2017 asupra moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Solicitarea a aparţinut grupurilor parlamentare aPNL, USR şi PMP, care vor să fie clarificată modalitatea prin care s-au înregistrat 251 de voturi, deşi numărul deputaţilor şi senatorilor care şi-au exprimat opţiunea a fost de 249, conform înregistrării video.

Parlamentarii opoziţiei solicitau, de asemenea, să fie identificate acele persoane care au introdus mai mult de un set de bile în urnele de vot.

Demersul nu a avut, însă, succes, în condiţiile în care PSD, ALDE, UDMR şi Grupul minorităţilor naţionale au refuzat să-şi desemneze reprezentanţi într-o astfel de comisie, iar la momentul votului s-au pronunţat împotriva constituirii comisiei de anchetă.

Susţinută doar de PNL, USR şi PMP, solicitarea a fost respinsă cu 95 de voturi pentru, 215 împotrivă şi opt abţineri. Pe agenda şedinţei s-au aflat şi unele modificări în comisiile parlamentare comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Astfel, senatorul PSD, Şerban Nicolae, a fost înlocuit, la solicitarea sa, de la conducerea Comisiei de anchetă privind arhiva SIPA cu un alt social-democrat, senatorul Viorel Salan.

De asemenea, s-a votat cu buletine de vot înlocuirea a doi reprezentanţi PSD din Comisia de control a activităţii SRI. Astfel, Oana Florea şi Marin Nicolae sunt noii membri ai comisiei, înlocuindu-i pe Radu Babuş şi Gabriel Nasra.
 Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Februarie 2018
Ultima actualizare:
8 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza