Soarta parlamentarilor Şova, Vâlcov şi Nicolescu, "la votul" colegilor

Trei parlamentari vor afla, astăzi, dacă solicitările DNA de reţinere şi arestare preventivă care îi privesc vor fi aprobate de colegii lor.

Adăugat: 25 Martie 2015
Ultima actualizare:25 Martie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Astfel, Dan Şova şi Darius Vâlcov, ambii de la PSD, aşteaptă votul senatorilor, iar Theodor Nicolescu - PNL - pe cel al deputaţilor.

Solicitările DNA, toate pentru cazuri de corupţie, au fost în analiza Comisilor juridice, unde cei acuzaţi şi-au pledat cauza.

Dacă în cazul senatorului Dan Şova şi al deputatului Theodor Nicolescu parlamentarii jurişti au recomandat plenurilor să încuviinţeze cererile DNA, în cazul senatorului Darius Vâlcov, avizul a fost negativ, cu un scor aproape de balotaj, cinci voturi pentru, cinci voturi împotrivă şi o abţinere.

De menţionat că Darius Vâlcov este vizat de o nouă solicitare a DNA, care a ajuns marţi la Senat.

Procurorii susţin că acesta ar fi efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile deţinute, repectiv, primar, senator şi ministru de finanţe.

DNA precizează că a găsit bani, aur şi tablouri care i-ar aparţine fostului ministru de finanţe şi care ar fi bunuri obţinute din infracţiuni.

Dosarul asupra căruia se vor pronunţa miercuri senatorii este însă cel în care Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă săvârşit în perioada când era primar al municipiului Slatina.

Dan Şova, pe de altă parte, este acuzat de procurorii anticorupţie de ilegalităţi în contractele încheiate între firma sa de avocatură şi complexurile Turceni şi Rovinari.

Cât priveşte deputatul liberal, Theodor Nicolescu, acesta este urmărit penal în Dosarul "Retrocedărilor".

De precizat că avizele Comisiilor juridice sunt consultative.

Plenul este cel care va da deciziile finale pentru cererile DNA, atât la Senat cât şi la Camera DeputaţilorAutor:
Mihaela Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza