Situaţia minorităţilor din Ucraina, pe agenda Adunării Parlamentare a CE

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va discuta, joi, la solicitarea delegaţiei române, situaţia minorităţilor naţionale din Ucraina care nu vor mai avea dreptul să studieze în limba maternă.

Adăugat: 9 Octombrie 2017
Ultima actualizare:9 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În deschiderea lucrărilor plenare ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) se supune la vot introducerea pe ordinea de zi a dezbaterii în regim de urgenţă a noii legi a educaţiei din Ucraina, un impediment major pentru studiul în limba maternă al minorităţilor naţionale.

Solicitarea s-a făcut de către delegaţia României.

În cursul dimineţii propunerea a fost acceptată la Biroul APCE după dezbateri dificile.

"Sper să avem o dezbatere corectă care să determine o reacţie corectă a autorităţilor din Ucraina de a reformula această lege, de a accepta expertiza Comisiei de la Veneţia pe marginea acestei legi şi de a modifica o lege care limitează drastic drepturile şi protecţia minorităţilor naţionale din Ucraina, deci şi cea română.  eporter: Dezbaterea ar urma să aibă loc joi. Este punctul de pe agendă cu miza cea mai mare pentru noi", a spus senatorul Titus Corlăţean, cel care conduce delegaţia României şi este  şi vicepreşedintele al APCE.Autor:
Simina Botar
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza