Situaţia focarelor în Arad, Constanţa și Braşov "este ţinută sub control"

Situaţia focarelor în judeţele Arad, Constanţa sau Braşov este ţinută sub control de către autorităţi, afirmă ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Adăugat: 8 Aprilie 2020
Ultima actualizare:8 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul Sănătății a precizat că nu există nicio asemănare cu judeţul Suceava, acolo unde au fost semnalate o serie de nereguli şi unde se încearcă recâştigarea controlului prin limitarea focarului.

Nelu Tătaru a făcut ieri, la Braşov, o radiografie actuală a situaţiei din România generată de noul coronavirus.

Nu există nici o asemănare între judeţele cu un număr mai mare de persoane infectate şi Suceava, unde au fost semnalate nereguli şi unde se încearcă acum recâştigarea controlului prin limitarea răspândirii coronavirusului, spune ministrul sănătăţii.

Nelu Tătaru: Managementul care s-a aşezat la Suceava are în acest moment o evaluare a tuturor medicilor, asistenţilor, infirmierilor, pentru a-i vedea. Acolo nu se ştia cine este bolnav, cine este în izolare, cine este acasă, de capul lui.

La Spitalul Judeţean de la Deva este luată în calcul instituirea unei conduceri militare pe modelul Suceava, iar la Bucureşti este posibil ca mai multe secţii ale Spitalului Universitar să fie închise.

Nelu Tătaru: La Spitalul Universitar avem o transmitere în personalul medical, am avut acei pacienţi care, la rândul lor, au făcut trasmitere extinsă. Discutăm de o anchetă epidemiologică aflată în curs, avem un nou manager de două săptămâni.

În cursul acestei săptămâni se va rezolva problema lipsei din farmacii a medicamentului Euthyrox, în contextul în care persoanele cu afecţiuni ale glandei tiroide reclamă de aproximativ două luni că acesta este foarte greu de găsit.

Nelu Tătaru: Se va reglementa, am discutat pentru a suplimenta şi se va rezolva problema cu Euthyrox-ul. Metforminul are şi alte medicamente care pot înlocui Metforminul.

Metforminul este un medicament pentru diabetul zaharat de tip 2.

Vârful pandemiei de coronavirus s-ar putea atinge abia în perioada următoare în ţara noastră, spune, la fel ca şi alţi responsabili din domeniu, ministrul sănătăţii.

Nelu Tătaru: Nu vorbim încă de o relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei. Sperăm să fie după 20, 21 aprilie şi după, eu ştiu, a doua jumătate a lui mai, 1 iunie să vorbim de o relaxare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza