Situaţia din Ucraina, pe agenda summit-ului NATO

Pe fondul crizei din Ucraina, summitul NATO care începe joi în Ţara Galilor va fi unul dintre cele mai importante din ultimul timp.

Adăugat: 4 Septembrie 2014
Ultima actualizare:4 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Liderii celor 28 de state membre ale NATO se reunesc în Ţara Galilor, în cadrul unui summit considerat crucial pentru viitoarea strategie de securitate a Alianţei.

După cum relatează trimisul RRA, Oana Bâlă, preşedintele Traian Băsescu a ajuns deja în Marea Britanie.

Între timp, la Bucureşti, premierul Victor Ponta a reafirmat că poziţia României la reuniune va fi una coordonată. 

"România are o poziţie coordonată şi clară în interes naţional, şi anume al consolidării flancului estic al NATO, al unei prezenţe permanente din punct de vedere militar şi al asigurărilor pentru Republica Moldova, pentru Ucraina, a securităţii. Este un caz fericit în care toate instituţiile statului sunt de acord şi lucrează împreună pentru interesul naţional", a spus premierul.

Situaţia din Ucraina domină agenda summit-ului

La Newport, în Ţara Galilor, încep joi,  lucrările summitul-ui NATO, care va avea pe agendă situaţia din Ucraina.

România va fi reprezentată de preşedintele Traian Băsescu, iar din delegaţia oficială mai fac parte ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi cel de Externe, Titus Corlăţean.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, miercuri,  prezenţa unor aeronave de luptă ale statelor membre NATO pe teritoriul României.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că, prin decizia CSAT, România îşi poate asuma unul dintre programele Alianţei referitor la apărarea cibernetică a Ucrainei.

De asemenea, şeful statului a precizat că unul dintre obiectivele României la summit este legat de introducerea Republicii Moldova pe lista beneficiarilor iniţiativei de consolidare a capacităţilor de apărare.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza