Sindicatele din sănătate pregătesc acţiuni de protest masive

Sindicatele din sănătate încep mobilizarea pentru proteste masive, nemulţumite de legea salarizării şi regulamentul de sporuri.

Adăugat: 16 Martie 2018
Ultima actualizare:16 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas
trimite pe mail

Preşedintele Sanitas, Viorel Huşanu, le-a trimis o scrisoare tuturor membrilor de sindicat, prin care îi anunţă despre intenţia de a picheta sediul Ministerului Finanţelor.

El vorbeşte şi despre revendicările salariaţilor din sănătate, în condiţiile în care guvernanţii au găsit soluţii la majorarea salariilor doar pentru anumite categorii profesionale.

Astfel, Uniunea Sindicală Sanitas Bucureşti va deschide şirul acestor acţiuni de protest cu pichetarea Ministerului Finanţelor Publice, pe 20 martie, între orele 11:00 şi 13:00.

Sindicaliştii vor, printre altele, creşterea salariului de bază pentru toţi angajaţii sistemului sanitar şi de asistenţă socială, adoptarea unui regulament de sporuri care să ţină cont de condiţiile efective în care personalul îşi desfăşoară activitatea şi eliminarea plafonului de 30% pentru sporuri, transmite reporterul RRA, Adriana Turea.

Pe de altă parte, medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, inclusiv cei de la Terapie Intensivă, şi-au desfăşurat astăzi activitatea aşa cum o fac de obicei.

La spital ar urma să sosească astăzi ministrul de resort, Sorina Pintea, care vrea să le explice cum vor fi acordate sporurile.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza