Sindicaliștii din sănătate așteaptă soluții de la Guvern în privința gărzilor suplimentare

La solicitarea reprezentanţilor medicilor, Ministerul Sănătăţii se întâlnește cu aceștia pe tema gărzilor suplimentare.

Adăugat: 8 August 2016
Ultima actualizare:8 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Reprezentanţii medicilor se întâlnesc la această oră cu ministrul sănătăţii, în încercarea de a clarifica toate aspectele legate de plata gărzilor din spital.

Înainte de începerea întrevederii, Marius Sepi, de la Federaţia Sanitas, a spus că sindicaliştii aşteaptă ca guvernul să găsească o soluţie echilibrată pentru toate categoriile de personal din sănătate.

"Vrem corecţii pentru tot personalul care nu beneficiază de Ordoanţa 20. Aici avem în vedere zona tehnic-administrativ, pentru că noi considerăm că nu poate exista un spital fără aceşti colegi. Nu renunţăm la colegii noştri din direcţia de sănătate publică, în special funcţionarii publici, creşele şi grădiniţele, şi de asemenea la această întâlnire vom transmite ministrului muncii corectarea de urgenţă a nivelului salarial pentru colegii noştri din asistenţă socială, care să fie aduşi la acelaşi nivel cu colegii din sănătate", a spus Marius Sepi. 

Conducerea Ministerului Sănătăţii a anunțat că se va întâlni cu reprezentanţi ai medicilor, pentru a clarifica toate aspectele legate de plata gărzilor din spitale.

Conform ultimelor precizări ale autorităţilor, aceasta se va face pornind de la baza salarială stabilită prin Ordonanţa prin care se majorează salariului de bază al medicilor începând cu 1 august.

În plus, gărzile vor fi considerate vechime în muncă şi în specialitate, iar contractul de muncă pentru gărzi va da dreptul la concediu de odihnă plătit, proporţional cu timpul lucrat.

În cazul gărzilor obligatorii se va acorda un spor de 25% pentru timpul de noapte lucrat.

Reporterul Marilena Frâncu aminteşte că la sfârşitul săptămânii trecute Ministerul Sănătăţii a mai anunţat că toate aceste modificări se vor face prin ordonanţă de urgenţă, iar fondurile necesare, estimate la aproximativ 100 de milioane de lei  vor proveni din administrarea mai eficientă a resurselor deja existente, fără efort bugetar suplimentar.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza