Sindicaliştii din sănătate anunţă declanşarea protestelor

Sindicaliștii din sănătate au luat decizia declanșării protestelor care se vor încheia cu grevă generală din data de 31 octombrie.

Adăugat: 15 Septembrie 2016
Ultima actualizare:15 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Președintele Federației Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunțat la finalul discuțiilor, că de astăzi vor începe strângerea semnăturilor pentru declanșarea conflictului de muncă.

"Pe 20 septembrie vom picheta Ministerul Muncii cu peste 200 de oameni, pe 27 septembrie vom picheta Ministerul Finanțelor tot cu peste 200 de oameni, pe 4 octombrie vom picheta Ministerul Sănătății cu peste 200 de oameni, în marțea din 11 octombrie vom picheta Parlamentul României să ne susțină pentru a rezolva problemele care nu s-au putut rezolva la nivelul Guvernului, la nivelul celor trei ministere, pe data de 12 octombrie avem o grevă japoneză cu purtarea de banderole, în data de 19 octombrie avem o grevă de avertisment cu încetarea activității timp de 2 ore, dimineața între orele 8 și 10, și nu în ultimul rând, în 31 octombrie – grevă generală", a anunţat Leonard Bărăscu.

Prezent la eveniment, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat că nemulțumirile sindicaliștilor pot fi rezolvate doar prin legea salarizării unitare și nu prin alte ordonanțe de guvern.

El a adăugat că sindicatele din sănătate au fost invitate la o primă consultare săptămâna viitoare privind principiile ce stau la baza legii salarizării unitare.

De asemenea, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că primele categorii care vor beneficia de măriri salariale vor fi cele care nu au fost incluse în Ordonanțele 20/2016 și 43/2016, respectiv funcționarii publici din Direcțiile de sănătate publică, personalul medical din asistență socială, creșe și grădinițe.Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza