Sindicaliştii de la Sanitas pichetează Ministerul Sănătăţii

La sediul Ministerului Sănătăţii, se află deja membrii Federaţiei Sindicale "Sanitas" care pichetează instituţia. Ei au fost primiţi la negocieri de reprezentanţii ministerului.

Adăugat: 4 Octombrie 2017
Ultima actualizare:4 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Principalele revendicări sunt legate de eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice şi acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă întregului personal din Sănătate.

Sindicaliştii cer de asemenea aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din Sănătate şi asistenţă socială începând cu 1 martie 2018.

"Situaţia este destul de tensionată din toate punctele de vedere, având în vedere ceea ce ne oferă ministerul, condiţiile în care lucrăm şi faptul că de la 1 ianuarie se vor pierde din salarii şi la ora actuală nu avem un contract colectiv de muncă". 

"Asistenţa socială s-a săturat să aibă angajaţi plătiţi cu salarii diferite, deşi au aceleaşi funcţii". 

"Actul medical se desfăşoară în întregimea lui şi cu sprijinul administraţiei şi cu sprijinul mult mai mutor altor factori şi vrem ca aceste lucruri să fie echilibrate pentru toţi", spun protestatarii.

Reporterul RRA, Adriana Turea mai transmite că sindicaliştii au ieşit de la discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi au spus că cei de la minister au recunoscut că pierderile de venituri ar ajunge la 25% după 1 ianuarie şi că trebuie modificat regulamentul de sporuriAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza