Sindicaliştii de la metrou ameninţă cu greva generală

Principala nemulţumire a sindicaliştilor ţine de salarii, dar există şi neajunsuri legate de lipsa de personal.

Adăugat: 26 Octombrie 2018
Ultima actualizare:26 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sindicaliştii de la metrou spun că sunt pregătiţi pentru grevă generală, dacă vor eşua viitoarele negocieri privind noul contract colectiv de muncă.

Prevederile sale expiră mâine, iar negocierile pe această temă sunt în plină desfăşurare, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă preşedintele Unităţii Sindicatului Liber Metrou, Ion Rădoi.

Încetarea lucrului ar avea loc în 10-15 noiembrie, a mai spus liderul sindical.

Principala nemulţumire ţine de salarii, dar există şi neajunsuri legate de lipsa de personal. Siguranţa circulaţiei metroului este o altă problemă, după cum ne-a declarat Ion Rădoi. 

"Vedem că din ce în ce mai des avem probleme în siguranţa circulaţiei, iar în condiţiile în care oamenii sunt catapultaţi la conducerea acestei instituţii de ani de zile, aşa cum s-a întâmplat cu un administrator de cantină, care a fost câţiva ani director şi a fost înlocuit acum de cel ce deţinea funcţia de director interimar venit de la o companie multinaţională care nu are nici o tangenţă cu domeniul feroviar. Pe data de 27 octombrie expiră contractul colectiv de muncă. Din acel moment, se poate declanşa conflictul colectiv", a spus Ion Rădoi.

Întrebat în legătură cu aglomeraţia de la metrou în orele de vârf, Ion Rădoi a afirmat că intervalul de circulaţie a garniturilor poate fi scurtat până la 90 de secunde între trenuri.

El a ţinut să precizeze că lipsa de personal este o altă cauză a acestor aglomerări.

Potrivit unor surse, Administraţia Metrorex ar fi dispusă să negocieze o majorare salarială de cel mult 14%, confom bugetului.

Salariul mediu la Metrorex este de 7.500 de lei, fără sporuri, transmite reporterul Alexandru Lancuzov.


 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza