Sesiune extraordinară şi la Senat

Ca şi deputaţii, şi senatorii au fost convocaţii în sesiune extraordinară până la sfârşitul acestei luni.

Adăugat: 10 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Camera Superioară se reuneşte de la ora 13.00, în plen, pentru a aproba ordinea de zi.

Opoziţia a criticat convocarea acestei sesiuni extraordinare care îi permite guvernului să poată emite rodonanţe în lipsa unei legi de abilitare în acest sens.

Vicepreşedintele Senatului, Nicolae Bădălău, preciza că Senatul este convocat în sesiune extraordinară până la finalul lunii ianuarie, perioadă în care senatorii vor activa mai mult în comisii şi vor dezbate ordonanţe ale guvernului, iar pe 25 ianuarie este posibil să fie transmis către parlament proiectul de buget pentru anul 2017.

"Noul parlament, aşa cum se spune, este un parlament responsabil, un parlament care încearcă să rezolve problemele de adminsitrare şi de guvernare venite în ajutorul guvernului, tocmai pentru că suntem oameni responsabili şi cu siguranţă colegi mei astăzi vor întruni cvorumul la Senat", a declarat el, citat de reporterul RRA.

În replică, liberalii critică sesiunea extraordinară şi declară că este o premieră în parlament.

Mario Oprea, liderul de grup al PNL susţinea că această convocare "nu onorează activitatea nici a guvernului, nici a majorităţii parlamentare".

"Este pentru prima dată când într-o sesiune extraordinară sunt programate activităţi în circumscripţiile electorale şi lucrări în comisiile permanente, ca şi cum ele nu ar fi existat. Chestiunea asta este pentru a crea posibilitatea guvernului să emită acele ordonanţe fără legea de abilitare, ceea ce este un simplu vicleşug şi care în niciun caz nu onorează activitatea nici a guvernului, nici a majorităţii parlamentare", a afirmat Oprea.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza