Sesiune extraordinară a Parlamentului pentru buget

Pe 21 ianuarie, Parlamentul se va reuni în ședință extraordinară pentru discuții asupra bugetului de stat.

Adăugat: 5 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:5 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentul se va reuni începând cu 21 ianuarie în sesiune extraordinară, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a precizat că a cerut miniştrilor să pregătească atât bugetul, cât şi alte legi care trebuie urgent adoptate.

Anunţul a fost făcut de premier în şedinţa de guvern, unde a mai spus că a cerut înlocuirea conducerii Institutului Naţional de Statistică.

Discuţiile pe buget se anunţă dificile, pentru că trebuie să se revină asupra alocărilor iniţiale.

Din cauza prognozei greşite a Institutului de Statistică, Guvernul trebuie să decidă unde va recurge la tăieri de fonduri, astfel încât, în final, cheltuielile pe 2013 să fie reduse cu un miliard de lei.

Este o măsură obligatorie pentru înscrierea în ţinta de deficit asumată în acordul cu FMI.

"Anul ăsta, ca să ne înscriem în ţinta de deficit, mai trebuie să mai tăiem un miliard de lei. Un miliard de lei dintr-o greşeală, aşa, de calculat. De unde tăiem miliardul: de la sănătate, de la educaţie, de la poliţie, de la armată? Dar cred că genul acesta de birocraţie şi de greşeli, dacă acum, când suntem un guvern nou, cu legitimitatea dată de vot, nu o îndreptăm, nu o să le îndreptăm niciodată. Vreau să fie acolo nişte oameni care, când spun ceva, să ne putem baza pe ceea ce spun", a spus premierul.

El  a mai anunţat că va prezenta săptămâna viitoare, împreună cu miniştrii de resort, situaţia actuală a României, respectiv câţi bani există la buget şi cum vor fi ei cheltuiţi.

Proiectul de buget va fi discutat cu reprezentanţii FMI şi trimis apoi Parlamentului spre dezbatere, într-o sesiune extraordinară, începând cu 21 ianuarie.

După o primă discuţie în guvern, este aşteptată şi o decizie privind taxa de înmatriculare auto.

Prim-ministrul a anunţat că aceasta va fi înlocuită cu un timbru de mediu, care va ţine cont de emisiile de noxe şi de capacitatea cilindrică a maşinii: maşinile noi, nepoluante, taxă mai mică, cele hibrid electrice deloc, iar pentru cele vechi poluante timbru mai scump, a precizat premierul Victor Ponta.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
5 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza