Serviciul de Informatii Externe

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) este instituţia de stat specializată în domeniul informaţiilor externe privind siguranţa naţională, apărarea României şi a intereselor sale.

Adăugat: 28 Mai 2010
Ultima actualizare:22 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Obiectivele SIE sunt:

culegerea de informaţii cu relevanţă pentru securitatea naţională a României, ce asigură baza de decizie autorităţilor statului; avertizarea timpurie asupra riscurilor şi ameninţărilor; realizarea de evaluări strategice ale mediului internaţional de securitate; desfăşurarea de operaţiuni pentru apărarea, sprijinirea şi promovarea intereselor României.

Activitatea SIE se desfăşoară în conformitate cu prevederile Constituţiei României, legilor ţării, Hotărârilor Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Regulamentelor militare şi are caracter secret de stat, motiv pentru care sursele de informare, metodele şi mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite faţă de nimeni şi în nicio împrejurare. 

SIE este autorizat, în condiţiile legii, să utilizeze metode specifice, să creeze şi să deţină mijloace adecvate pentru obţinerea, verificarea, evaluarea, valorificarea, stocarea şi protecţia datelor şi informaţiilor referitoare la securitatea naţională.

Adrese de contact:
    

    * Telefon: (+4021) 203.41.37
    * Fax:      (+4021) 203.41.63
    * E-mail: relatii_presa@sie.ro; relatii_publice@sie.ro
    * Adresa: Şos. Bucureşti - Ploieşti, nr. 280-282, sector 1, Bucureşti
    * Oficiul poştal 41, căsuţa poştală 59, Bucuresti

Mai multe informatii: www.dci.ro

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza