Sentinţa definitivă în dosarul "Gala Bute", amânată pentru 5 iunie

În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Adăugat: 23 Mai 2018
Ultima actualizare:23 Mai 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Instanţa Supremă a amânat pe 5 iunie pronunţarea sentinţei definitive în dosarul "Gala Bute".

În dosarul "Gala Bute",  Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu şi la plata a aproape trei milioane de euro despăgubiri.

La ultimul termen, reprezentantul DNA a cerut admiterea apelului şi sporirea pedepselor primite în primă instanţă de Elena Udrea şi de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, dar şi pentru ceilalţi inculpaţi.

Procurorul a solicitat şi condamnarea fostului ministru al economiei, Ion Ariton, achitat de instanţa de fond.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit cu ştiinţa sa sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.

Fostul ministru mai este acuzat că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la "Gala Bute", prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza