Senatul retrimite comisiilor 9 ordonanţe de urgenţă

Conducerea Senatului, reunită în şedinţă a Biroului Permanent, a decis trimiterea către comisiile de specialitate a celor 9 ordonanţe de urgenţă ale guvernului.

Adăugat: 8 August 2017
Ultima actualizare:9 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Printre acestea se numără cea privind pensiile de serviciu, plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 8500 de lei lunar sau ordonanţa de urgenţă prin care salariile poliţiştilor se majorează cu 10%.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spunea că senatorii din comisiile de specialitate au termen până la finalul lunii august să înainteze avizele şi rapoartele necesare.

Plenul Senatului nu s-a putut reuni din lipsa de cvorum, dar conducerea Senatului a explicat că ordonanţele de urgenţa adoptate şi depuse la Parlament sunt în vigoare, pentru că a fost îndeplinite condiţiile constituţionale.

În ceea ce priveşte Camera Deputaţilor, nu a existat cvorum la şedinţa Biroului Permanent, dar repartizarea la comisiile de specialitate a două ordonanţe de urgenţă în domeniul învăţământului s-a putut face prin decizia plenului.

Opoziţia susţine că nu au fost respectate prevederile consituţionale de convocare şi desfăşurare a sesiunii extraordinare şi ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în sesiune extraordinară pentru a lua act de ordonanţele de urgenţă emise de Guvern în ultima perioadă.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
8 August 2017
Ultima actualizare:
9 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza