Senatul a adoptat legea de organizare şi funcţionare a TVR şi SRR

Senatul a adoptat, ieri, modificările la legea de organizare şi funcţionare a Televiziunii şi Radioului publice, prin care sunt făcute o serie de schimbări importante privind conducerile celor două instituţii.

Adăugat: 21 Iunie 2017
Ultima actualizare:21 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit documentului, preşedintele Consiliului de Administraţie, numit de Parlament, nu va mai avea şi funcţia de director general, aşa cum este în prezent.

În plus, cele două instituţii îşi vor desfăşura activitatea cu fonduri alocate din bugetul de stat şi venituri proprii. Preşedintele Comisiei pentru Cultură, senatorul PSD, Lucian Romaşcanu.

"Suntem bucuroşi că de-a lungul dezbaterilor am constatat interesul pentru a avea o asemnea modificare a Legii 41 din partea tuturor grupurilor parlamentare consultate. Principalele modificări sunt separarea funcţiei de preşedinte de cea de director general pentru dinamizarea şi eficientizarea activităţii celor două societăţi publice de radio şi de televiziune. În Articolul 41 al legii se modifică astfel încât să se pună în acord cu noua legislaţie privind finanţarea de la buget a celor două societăţi", a afirmat Lucian Romaşcanu.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
21 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza