Senatorul Cătălin Voicu, la judecată

Senatorul Catalin Voicu, aflat în arest preventiv, va fi judecat pentru trafic de influenţa şi fals în înscrisuri sub semnatura privata în legatura cu fapte de corupţie.

Adăugat: 14 Iulie 2010
Ultima actualizare:14 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procesul în care senatorul Catalin Voicu, Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Caşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecata de procurorii DNA pentru fapte de corupţie începe, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Alaturi de acesta vor fi judecaţi Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuala a instanţei supreme, pentru complicitate la trafic de influenţa, Costel Caşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacau, pentru cumparare de influenţa, preucm şi Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare S.R.L, acuzat de cumparare de influenţa, fals în înscrisuri sub semnatura privata în legatura cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilitaţii în legatura cu fapte de corupţie.


Procurorii au stabilit ca în anul 2009, Catalin Voicu a pretins de la Costel Caşuneanu, în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani totalizând 260.000 de euro, din care a primit 200.000 de euro, promiţând ca în schimb va interveni pe lânga magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie investiţi cu soluţionarea unui dosar având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacau şi CNADNR şi-i va determina pe aceştia sa adopte o soluţie favorabila societaţii comerciale la care Costel Caşuneanu era asociat.


"În perioada iulie - noiembrie 2009, în schimbul foloaselor materiale reprezentând suma de 200.000 euro (pretinsa şi primita de Catalin Voicu de la Caşuneanu Costel), inculpatul Florin Costiniu l-a sprijinit pe inculpatul Catalin Voicu sa intervina pe lânga magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a-i determina sa adopte o soluţie în favoarea societaţii la care Costel Caşuneanu era asociat", potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).


De asemenea, procurorii au stabilit ca, în perioada 30 august - 21 octombrie 2009, Catalin Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei, promiţându-i ca în schimb va interveni pe lânga poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi-i va determina sa nu dispuna masura preventiva a reţinerii împotriva omului de afaceri, ci sa propuna soluţia de neurmarire penala într-un dosar în care acesta era cercetat pentru înşelaciune de catre Parchetul Tribunalului Bucureşti.

    
Mai mult, potrivit procurorilor, Voicu ar fi acceptat în mod repetat, la diferite intervale de timp, "promisiunea inculpatului Marius Locic de a-i remite foloase materiale constând în publicarea cu titlu gratuit, în cotidianul "Interesul Public", a unor articole cu conţinut electoral".


"Pentru a ascunde fapta de corupţie sus menţionata, cei doi inculpaţi au întocmit şi prezentat organelor de control ale Garzii Financiare şi organelor de urmarire penala documente justificative întocmite cu date nereale (contract de asistenţa juridica, ordin de plata, factura fiscala).


În acelaşi scop infracţional, inculpatul Marius Locic a determinat trei angajaţi ai SC Locic Imobiliare SRL sa înregistreze în evidenţa contabila a firmei documente comerciale, financiar contabile şi bancare cu conţinut nereal", preciza DNA.


Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus, în 4 mai, inscripţie ipotecara în valoare de 119.000 de lei pe un imobil din Bucureşti al lui Marius Locic.


De asemenea, în 6 mai procurorii au poprit 200.000 de euro ai lui Costel Caşuneanu.


În acest dosar, singurul arestat este Catalin Voicu. Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Caşuneanu şi Marius Locic au interdicţie de a parasi ţara.


Consiliul Superior al Magistraturii a decis, în 12 aprilie, suspendarea lui Florin Costiniu din funcţia de judecator al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.


Costiniu a deţinut funcţia de preşedinte al Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pâna la 31 martie, deşi DNA declanşase urmarirea penala împotriva sa din luna decembrie 2009, în dosarul în care senatorul Catalin Voicu.


Costiniu a fost în concediu de odihna, pentru 15 zile, de la 1 aprilie.
  Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza