Senatorii UNPR contestă decizia privind desfiinţarea grupului parlamentar

Senatorii UNPR contestă decizia luată ieri de Plenul Senatului, prin care grupul parlamentar al progresiştilor a fost desfiinţat.

Adăugat: 28 Iunie 2016
Ultima actualizare:28 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Haralambie Vochiţoiu
trimite pe mail

Senatorul Haralambie Vochiţoiu a declarat că grupul UNPR a fos format după absorbţia PPDD, iar din grup au făcut parte 14 senatori progresişti.

Dat fiind faptul că au mai rămas 10 senatori UNPR, temeiul juridic prin care s-a cerut desfiinţarea grupului a fost incorect şi a fost depusă o contestaţie în temeiul regulamentului Senatului, a mai declarat Haralambie Vochiţoiu.

"Vreau să luăm act că există acest grup, există în continuare, nu s-a emis nicio hotărâre a Senatului pentru că nu există un temei legal, deci să luaţi act de existenţa în continuare a grupului. Eventual Comisia de Regulament, juridică, de constituţionalitate, departamentul juridic al Senatului pot avea un punct de vedere. Votul de ieri s-a dat pe un temei juridic inexistent. Vă rog să luaţi act", a adăugat Vochiţoiu.

Plenul Senatului a aprobat desfiinţarea grupului UNPR după ce mai mulţi senatori ai formaţiunii şi-au anunţat demisia şi trecerea la PSD.

Şi tot la Parlament, astăzi, cinci senatori şi 11 deputaţi şi-au prezentat demisia din legislativ pentru a-şi prelua mandatele de aleşi locali.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza