Senatorii resping OUG privind majorarea salariilor demnitarilor de rang înalt

Senatorii au respins cu o largă majoritate, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care prevede creşterea indemnizaţiilor demnitarilor de rang înalt.

Adăugat: 18 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:18 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care prevede creşterea indemnizaţiilor demnitarilor din Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, Guvernul României, Administraţia Prezidenţială şi directorii unor servicii de informatii speciale, de pază sau protecţie, a fost respinsă azi de Senat, informează redactorul RRA.

Potrivit ordonanţei, aceste indemnizaţii se acordă începând din luna august şi de ele beneficiază 48 de persoane.

Documentul a fost criticat atât de PSD, cât şi de PNL , care au anunţat  în vară, imediat după aprobarea de către Guvern, că parlamentarii nu vor susţine această iniţiativa.

Senatul este prima camera sesizată, votul decizional aparţine Camerei Deputaţilor.

De menţionat că Proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 14/2015 pentru completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice a primit, din partea Comisiei pentru muncă şi a celei pentru buget din Senat, un raport comun de respingere.

Proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei Guvernului a fost aprobat de Senat cu 90 de voturi pentru, un vot împotrivă şi şase abţineri.
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Amalia Bojescu
Adăugat:
18 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza