Senatorii Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu au rămas fără imunitate

Plenul Senatului a votat, în favoarea ridicării imunităţii senatorilor PSD, Ecaterina Andronescu, şi UNPR, Şerban Mihăilescu, acuzaţi de procurorii DNA de fapte de corupţie.

Adăugat: 19 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Senatorii Serban Mihăilescu- UNPR şi Ecaterina Andronescu- PSD
trimite pe mail

UPDATE 1 Senatorii au votat în jurul orei 14.00 dacă sunt sau nu de acord cu ridicarea imunităţii senatorului Şerban Mihăilescu.

77 de senatori au votat pentru ridicarea imunităţii, în timp ce 51 de parlamentari s-au împotrivit, iar un vot a fost anulat.

Votul a fost secret, cu bile.

Anunţul a fost făcut, oficial, de la tribuna Senatului.

În faţa colegilor, Şerban Mihăilescu a susţinut că nu este vinovat, pentru că a demisionat în 2003 din guvern, iar dosarul Microsoft a început să fie derulat un an mai târziu.

"Mandatul meu de ministru a încetat cu demisie în 20 octombrie 2003. Eu, ca persoană, nu am participat la nicio întâlnire, negociere, tratative, ofertare, stabilirea licenţelor, încheierea licenţelor sau orice fel de activitate legată de Microsoft. Totul s-a desfăşurat în 2004, în 2009 asemenea, a argumentat Mihăilescu.

El a susţinut că nu a găsit nicio relatare în dosar privind presiuni sau trafic de influenţă.

"Eu n-am găsit în cele 6.000 de pagini nicio altă declaraţie sau relatare că aş fi făcut asupra cuiva presiuni sau trafic de influenţă. Nu am iniţiat niciun fel de hotărâre, proiect de contract sau lege legat de această temă", a explicat senatorul UNPR, citat de Agerpres.

El a declarat că nu a participat la nicio întâlnire, închiriere de licenţe IT sau oferte pentru acestea.

UPDATE Plenul Senatului a votat, în jurul orei 13.00, în favoarea ridicării imunităţii senatorului PSD, Ecaterina Andronescu, acuzată de fapte de corupţie.

Potrivit redactorului RRA, Alina Stănuţă, în favoarea încuviinţării începerii urmăririi penale au votat 72 de senatori, iar împotrivă 62.Votul a fost secret, cu bile.

Numărul total al votanţilor a fost de 135. Un vot a fost anulat.

În cuvântul luat de la tribuna Senatului, Ecaterina Andronescu a afirmat că i se aduc acuzaţii "nedrepte"

"Aş vrea să reiterez faptul că niciodată nu am cerut, nu am condiţionat şi nu am luat nimic de la nimeni. Nu sunt între oamenii corupţi din această ţară şi vreau să dovedesc în Justiţie aceste lucruri. Vreau să mă credeţi că am trecut în această lună prin cea mai neagră perioadă a vieţii mele, probabil pentru că răul cel mai mare a fost deja făcut şi este greu de presupus că voi putea în anii care mi-au mai rămas din viaţă să pot să şterg această acuzaţie îngrozitor de incorectă şi nedreaptă", a spus ea, potrivit Agerpres.

După rezultatul votului, fostul ministru i-a rugat pe colegii săi din Senat să nu îşi piardă încrederea în onestitatea sa care este singura sa "avere".

"Mulţumesc pentru vot tuturor senatorilor şi îi asigur că mă voi bate pentru a-mi dovedi nevinovăţia în Justiţie şi vă rog să nu vă pierdeţi încrederea în onestitatea mea. Este singura mea avere", a mai spus Ecaterina Andronescu.

După votul dat sentorului PSD, au urmat discuţiile la cererea similară a procurorilor DNA în cazul senatorului Şerban Mihăilescu.

Amintim că ieri, plenul Camerei Deputaţilor a acceptat prin vot, cererea procurorilor DNA de încuviinţare a arestării preventive în cazul altor trei parlamentari, acuzaţi de fapte de corupţie .

Aceştia sunt: deputatului PSD Ioan Adam, deputatului PC, Ion Diniţă şi deputatul PNL, Mircea Roşca.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Stănuţă
Adăugat:
19 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza