Senatorii au respins restituirea diferenţelor salariale pentru bugetari

Senatorii au respins, astăzi, propunerea legislativă referitoare la restituirea diferenţelor salariale personalului din sectorul bugetar, după reducerile din 2010.

Adăugat: 5 Septembrie 2017
Ultima actualizare:6 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Social-democraţii au votat împotrivă, pe motiv că, deşi propunerea este corectă, în acest moment, nu există bani pentru finanţarea ei.

În schimb, liberalii au fost în favoarea acestei iniţiative.

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a precizat că propunerea legislativă este corectă, dar îi lipseşte sursa de finanţare.

De asemenea, el a spus că impactul asupra bugetului de stat ar fi semnificativ şi de aceea social-democraţii au votat împotriva acestei iniţiative.

"Măsuri reparatorii pentru gravul abuz comis de Guvernul PDL în 2010 ar fi oricând binevenite. Ceea ce îi lipseşte acestei propuneri legislative este, însă, sursa de finanţare. Impactul bugetar este semnificativ şi măsura chiar dacă este una corectă, reparatorie şi onestă în raport de personalul plătit din fonduri publice care a avut de suferit în anul 2010, printr-o măsură severă, inutilă şi contraproductivă, nu avem cum să acoperim acest impact fără o sursă corectă de finanţare", a spus Şerban Nicolae.

Senatorul PNL, Carmen Hărău, a susţinut că social-democraţii dau dovadă de ipocrizie, în condiţiile în care spun că propunerea este corectă, dar nu găsesc bani pentru aplicarea ei.

"Aflăm de la PSD că avem în faţă o iniţiativă legislativă care este corectă, onestă, productivă şi PSD nu găseşte bani să o aprobe. Întrebarea mea este pentru ce găseşte PSD bani, dacă nu găseşte pentru măsurile corective, aşa cum le numeşte? Păi, dacă-i corect, domnilor din majoritatea parlamentară, de ce nu rezolvaţi problema?", a întrebat Carmen Hărău.

Propunerea a fost respinsă de Senat cu 23 de voturi pentru şi 54 împotrivă.

Iniţiativa legislativă va fi trimisă Camerei Deputaţilor care este for decizional.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Septembrie 2017
Ultima actualizare:
6 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza