Şeful SRI, audiat de Comisia de Control a Parlamentului

Directorul SRI a adus la Parlament patru serviete cu documente clasificate care vor fi puse la dispoziţia senatorilor şi deputaţilor, pentru a lămuri aspectele care au fost în dezbaterea publică.

Adăugat: 25 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Eduard Hellvig, şeful SRI
trimite pe mail

La Parlament se desfăşoară şedinţa Comisiei de control a SRI la care este audiat directorul Serviciului, Eduard Hellvig.

El a fost  convocat pentru clarificări în cazul Coldea, însă s-au adăugat şi alte teme.

Şeful SRI a adus foarte multe documente clasificate şi a făcut declaraţii, înainte de întâlnirea cu parlamentarii.

Directorul SRI Eduard Hellvig declara în debutul şedinţei comisiei că a venit la Parlament cu toată deschiderea, va răspunde tuturor întrebărilor şi are speranţa unui nou început între legislativ şi serviciul pe care îl conduce.

Un punct principal le ordinea de zi este reprezentat de cazul Coldea.

Directorul SRI a adus la Parlament patru serviete cu documente clasificate care vor fi puse la dispoziţia senatorilor şi deputaţilor, pentru a lămuri aspectele care au fost în dezbaterea publică.

Cu siguranţă, Eduard Hellvig va fi întrebat de parlamentari şi despre protestele din ultima perioadă.

Acesta a respins categoric orice implicare a SRI în manifestaţiile din stradă împotriva ordonanţelor privind modificarea legislaţiei penale.

Înrebat de jurnalişti despre bugetul alocat SRI pentru 2017, Eduard Hellvig spunea că va face precizări în cadrul Comisiei despre sumele alocate serviciului.

Directorul SRI Eduard Hellvig preciza că speră ca bugetul să asigure infrastructura necesară pentru a nu distruge capacităţile de luptă şi parteneraitele extrem de importante.

Şedinţa continuă, iar la final este aşteptată o conferinţă de presă.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza