Seful ANAF: Funcţionarii de la ANAF pot fi afectaţi de prevederile noii legi a salarizării

În jur de 3.500 de funcţionari, adică 14,5 % din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pot fi afectaţi de prevederile noii legi a salarizării în următorii ani susţine şeful Fiscului, Bogdan Stan.

Adăugat: 17 Mai 2017
Ultima actualizare:17 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Situaţia funcţionarilor ANAF, care protestează de la începutul săptămânii, a fost analizată, astăzi, de premierul Sorin Grindeanu, cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cu şeful Fiscului, Bodgdan Stan.

În jur de 3.500 de funcţionari, adică 14,5 % din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pot fi afectaţi de prevederile noii legi a salarizării în următorii ani - spunea, astăzi, după o discuţie de o oră cu primul ministru Sorin Grindeanu, şeful Fiscului, Bogdan Stan. 

"În noua lege a salarizării nu se mai regăsesc sporurile celor de la vamă, de 25%, precum şi sporul celor de la Antifraudă, care era stabilit printr-o ordonanţă de urgenţă, de până la 25%. Eu am avut o disucţie şi cu domnul Oprescu şi cu domnul Marica, doleanţa cea mai mare a dânşilor este salarizarea unităţilor teritoriale la nivelul unităţii centrale", a afirmat Bogdan Stan.

Bogdan Stan i-a prezentat, astăzi, premierului, şi stadiul încasărilor la bugetul de stat, spunând că există o depăşire de peste un miliard şi jumătate, la nivelul lunii aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut. 

"Pot să vă spun că, la nivelul lunii aprilie, am colectat, faţă de anul 2016, cu 1 milion 170 mii mai mult, însemnând o creştere de 107%, iar la nivel cumulat pe cele patru luni, avem o creştere de 102,7%. ANAF a colectat 68 miliarde 640 milioane", a precizat şeful Fiscului.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza