Şefa FMI, trimisă în judecată

Christine Lagarde a fost trimisă în judecată, dar a înaintat imediat recurs la decizia judecătorească, ce intervine cu şase luni înaintea încheierii primului său mandat în fruntea FMI.

Adăugat: 18 Decembrie 2015
Ultima actualizare:18 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Christine Lagarde, şefa FMI
trimite pe mail

Directoarea FMI, Christine Lagarde, a fost trimisă în judecată pentru rolul avut în plata unor despăgubiri de peste 400 de milioane de euro unui om de afaceri.

Cazul datează din 2008 de pe vremea când ea era ministru de finanţe al Franţei.

Doamna Lagarde a înaintat imediat recurs la decizia judecătorească, ce intervine cu şase luni înaintea încheierii primului său mandat în fruntea FMI, pe 30 iunie 2015.

Anul acesta, ea spunea că ar putea avea în vedere un al doilea mandat dacă membrii instituţiei financiare o doresc.

La puţin timp după anunţul că i se deschide proces la Curtea de Justiţie a republicii, singura instanţă abilitată să judece presupuse ilegalităţi comise de miniştrii în exerciţiul funcţiunii, FMI şi-a reafrmat încrederea în directoarea sa, iar actualul ministru de finanţe francez, Michel Sapin, a ţinut să sublinieze că funcţionează prezumţia de nevinovăţie şi Lagarde îşi poate exercita funcţia, scrie France Presse.

Afacerea în care este implicată datează din 2008, când o curte de arbitraj privată, validată de Ministerul de Finanţe condus atunci de ea, i-a acordat 404 de milioane de euro despăgubiri lui Bernard Tapie, care se pretindea fraudat de Banca Crédit Lyonnais.Autor:
Alexandru Zugravu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza