Ședință de urgență a Comitetului Executiv Naţional al PSD, după condamnarea lui Dragnea

Social-democraţii au convocat de urgenţă Comitetul Executiv Naţional ca urmare a condamnării în primă instanţă a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Adăugat: 22 Iunie 2018
Ultima actualizare:22 Iunie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reuniunea va avea loc azi şi se aşteaptă ca reprezentanţii partidului să-şi precizeze poziţia faţă de preşedintele PSD.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al partidului, şi-a reafirmat încă din această aseară sprijinul faţă de liderul social democrat, printr-un mesaj în care susţine că acesta trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie, inclusiv din partea clasei politice, până la pronunţarea unei decizii definitive.

Vicepreşedintele PSD, Carmen Dan, a susţinut că decizia judecătorilor este politizată şi reprezintă o răzbunare a celor care nu doresc reformarea statului de drept.

Şi vicepreşedintele PSD Mihai Fifor, ministru al Apărării, susţine că decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea în primă instanţă nu va afecta aplicarea în continuare a programului de guvernare PSD-ALDE.

Mihai Fifor consideră că de prezumţia de nevinovăţie trebuie să beneficieze fiecare cetăţean, ca principiu fundamental al oricărei democraţii.

Şi liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, afirmă că nu există motive întemeiate pentru ca Liviu Dragnea să fie îndepărtat de la conducerea PSD şi a Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni cu executare pentru abuz în serviciu sub forma instigării, în dosarul angajărilor fictive de la Instituţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Decizia instanţei supreme nu este definitivă şi poate fi contestată.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Iunie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza