Ședință de învestitură a noului Guvern

Cele două camere ale Parlamentului urmează s-au reunit pentru şedinţa de învestire a noului guvern.

Adăugat: 23 Decembrie 2020
Ultima actualizare:23 Decembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cele două camere ale Parlamentului s-au reunit în plen, pentru şedinţa de învestire a Guvernului, susţinut de coaliţia majoritară de centru-dreapta.

Radio România transmite în direct dezbaterile.

Audierile candidaţilor la posturile de ministru s-au încheiat şi toţi cei 18 nominalizaţi au primit aviz favorabil în comisiile de specialitate.

"Împotrivă" au votat parlamentarii PSD şi AUR, care au pus cele mai multe întrebări.

Pentru portofoliul Educaţiei, liberalii l-au propus le Sorin Cîmpeanu, care spunea că va guverna cu mandatul pe masă, pentru că sistemul are nevoie de finanţare şi de cadre didactice bine pregătite.

Lucian Bode, tot PNL, a schimbat Transporturile cu Ministerul de Interne şi doreşte să întărească autoritatea poliţistului de stradă şi pedepsirea mai aspră a ultrajului.

Raluca Turcan a fost şi ea avizată pozitiv pentru Ministerul Muncii şi, preciza ea, îşi propune creşterea veniturilor, pensii pe bază de contributivitate, sau dublarea alocaţiilor.

Ministrul propus de USR-PLUS la Sănătate, Vlad Voiculescu, declara că managamentul de spital trebuie depolitizat şj a punctat necesitatea unei strategii pentru resursa umană.

Au mai fost audiați miniştrii propuşi la Transporturi, Mediu, Finanţe, Cercetare şi la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei.

După învestire, noul executiv va depune jurământul şi va avea tot astăzi şi o primă în reuniune de lucru.

.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Decembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza