Ședință cu scântei la PSD

Discuțiile din PSD ar viza o eventuală înlocuire a premierului Mihai Tudose.

Adăugat: 15 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 2 Mihai Tudose a declarat, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional, că în această seară sau mâine dimineaţă îşi va da demisia din funcţia de şef al cabinetului.

UPDATE 1 Sunt mai bine de patru ore de când, la sediul PSD, liderii partidului sunt reuniţi într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

Miza întâlnirii de astăzi este încercarea de rezolvare a crizei care îi opune pe preşedintele social democrat Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose, respectiv pe susţinătorii lor.

Potrivit reporterilor RRA, există şi o a treia tabără - sunt voci în PSD care cer îngroparea securii războiului astfel încât formaţiunea să poată păstra guvernarea şi să ducă la îndeplinire programul cu care a câştigat alegerile.

UPDATE Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a dat asigurări că la finalul reuniunii social-democraţii vor fi acea echipă unită care a reuşit să câştige ultimele alegeri.

Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a atras atenţia că aceia care vor propune ca premierului să i se retragă sprijinul politic ar fi bine să deţină şi soluţiile pentru ca guvernarea să rămână la Partidul Social Democrat.

Nicolae Bădălău a precizat că este nevoie de responsabilitate în luarea deciziilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat la momentul venirii la sediul central al PSD că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional va vota ca de fiecare dată, cu partidul, iar ministrul de interne, Carmen Dan, s-a arătat dispusă să se supună oricărei decizii a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

------------------------------------------------

La sediul PSD a început  o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

Surse din partid vorbesc despre discuţii care ar viza chiar o eventuală înlocuire a premierului Mihai Tudose, dacă acesta nu renunţă la conflictul pe care îl are cu ministrul de interne, Carmen Dan.

Liderii PSD  au fost rezervaţi în declaraţii, cu toate că în ultimele zile au apărut o serie de mesaje în spaţiul public.

Păstrarea guvernării şi implementarea programului cu care PSD a câştigat alegerile parlamentare rămân priorităţi pentru social-democraţi, ca atare, mesajele transmise de filialele locale au fost ferme, cerând la nivelul conducerii centrale o analiză şi o decizie privind tensiunile din partid.

Aşadar, social-democraţii sunt obligaţi să clarifice situaţia generată de tensiunile apărute săptămâna trecută între premierul Mihai Tudose şi ministrul de interne, Carmen Dan.

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, spunea că este nevoie de responsabilitate pentru continuarea guvernării, însă nu a exclus ca în şedinţa de astăzi să se solicite ridicarea sprijinului politic pentru actualul premier.

Deşi în spaţiul public au apărut mai multe scenarii privind deciziile Comitetului Executiv Naţional, totuşi, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a subliniat la intrarea în sediul partidului că la sfârşitul şedinţei, social-democraţii vor redeveni acea echipă unită care a câştigat alegerile parlamentare.

Aşadar, ne aşteptăm totuşi la o şedinţă tensionată, în care premierul Mihai Tudose va solicita colegilor săi reducerea numărului de ministere.

Poziţia prim-ministrului este fermă pe acest subiect, ameninţând că în caz contrar va pleca din fruntea executivului.

Şi o ultimă precizare: nu este exclus ca în atenţia social-democraţilor să revină şi modul de comunicare atât în interiorul partidului, cât şi în cadrul coaliţiei de guvernare, precum şi identificarea soluţiilor necesare pentru o îmbunătăţire a modului de comunicare.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza