Şedinţă comună pentru înfiinţarea a două noi comisii speciale

La Parlament este programată o şedinţă comună privind înfiinţarea a două noi comisii speciale, una care să modifice legile securităţii naţionale, cealaltă pentru elaborarea Codului Administrativ.

Adăugat: 18 Aprilie 2018
Ultima actualizare:18 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Decizia luată ieri de Birourile Permanente ale celor două Camere a fost criticată de opoziţie.

Una dintre cele două comisii speciale vizează elaborarea Codului Administrativ, un document aşteptat de aleşii locali pentru că le va permite îmbunătăţirea activităţii.

De altfel, liderul social-democrat Liviu Dragnea a anunţat la începutul săptămânii că în perioada următoare va avea loc o întâlnire la care să participe premierul, miniştrii şi reprezentanţi din adminisraţia locală pentru a finaliza Codul Administrativ şi Codul Finanţelor Publice.

Liviu Dragnea a precizat că ulterior vor fi discuţii şi cu celelalte partide politice. Proiectul de lege al PSD privind Codul Administrativ se află în circuit legislativ - la Senat, în calitate de prim for sesizat, însă până acum nu a primit raport din partea Comisiei pentru Administraţie.

A doua comisie specială care urmează să fie înfiinţată astăzi va avea ca obiect de activitate actualizarea legislaţiei din domeniul securităţii naţionale.

Vorbim aici de 15 legi care trebuie modificate deoarece unele dintre ele nu au mai fost actualizate din anii '90.

Ele trebuie puse în acord cu noile ameninţări la care Romania trebuie să facă faţă, a afirmat recent preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

În schimb, liberalii sunt nemulţumiţi de propunerile alianţei PSD-ALDE şi intenţionează să sesizeze CCR.

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean a explicat că proiectele legislative pot fi dezbătute în comisiile permanente de administraţie şi de apărare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza