Şedinţa comună a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău

Guvernele României şi Republicii Moldova au avut, la Bucureşti, o şedinţă comună, cu participarea premierului de la Chişinău şi a miniştrilor din domeniile de interes comun.

Adăugat: 23 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Întrevederea prim-miniștrilor României și Republicii Moldova
trimite pe mail

Drumul proeuropean este singura soluţie pentru Republica Moldova şi pentru prosperitatea cetăţenilor săi, a declarat premierul român, Viorica Dăncilă.

Guvernele României şi Republicii Moldova au avut ieri, la Bucureşti, o şedinţă comună, cu participarea premierului de la Chişinău şi a miniştrilor din domeniile de interes comun.

Au fost convenite o serie de acorduri, precum cel de cooperare în domeniul turismului, al mediului sau de eliminare a unor tarife de roaming.  

Premierii Viorica Dăncilă şi Pavel Filip au discutat despre impulsionarea investiţiilor româneşti în Republica Moldova. Viorica Dăncilă a subliniat faptul că există un exemplu în cazul gazelor naturale, ceea ce înseamnă că România poate să facă şi alte investiţii, care să strângă relaţiile dintre cele două ţări.

Premierul român s-a referit şi la colaborarea de la nivel ministerial. 

Viorica Dăncilă: Credem că o cooperare mult mai strânsă, prin participarea miniştrilor români la evenimente sau la discuţii la Chişinău, ar impulsiona şi ar apropia foarte mult ţările noastre. 

La rândul său, premierul Pavel Filip consideră că a devenit o modă la Chişinău să se facă declaraţii despre unire. 

Pavel Filip: În a mod vedem noi unirea, cu proiecte concrete de interconectare a infrastructurii între ţările noastre. E simplu. Avem acelaşi sânge, acum avem ocazia să restabilim sau să construim împreună reţele, după modelul unui sistem sangvin.  

Pavel Filip a mai anunţat că pe 1 decembrie, cetăţenii Republicii Moldova nu vor plăti roaming pentru convorbirile cu România şi a mulţumit pentru intenţia de a se încheia un acord între cele două state, care să reducă tarifele pentru telefonia mobilă.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza