Ședința Comitetului Executiv Național al PSD, la Neptun

Preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti, Gabriela Firea, atrage atenția că nu se fac progrese în domeniul administrativ.

Adăugat: 1 Septembrie 2018
Ultima actualizare:1 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Conducerea Partidului Social Democrat s-a reunit astăzi, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

De asemenea, va avea loc o întâlnire a grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat.

La ora 11:00 a început şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care se prezintă activitatea Cabinetului Dăncilă după şapte luni de mandat şi stadiul implementării măsurilor prevăzute în programul de guvernare. Social-democraţii nu iau în calcul şi remanierea executivului.

De altfel, încă de ieri, premierul Viorica Dăncilă spunea că nu se poate pronunţa asupra activităţii fiecărui ministru decât după o evaluare care urmează să fie făcută în perioada imediat următoare.

Deşi s-a vehiculat în ultimele zile că social-democraţii vor discuta în Comitetul Executiv Naţional despre graţiere sau revizuirea pedepselor, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la începutul şedinţei că nu crede că subiectul va fi pe agendă.

Preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti, Gabriela Firea, primar general al capitalei, a afirmat că dacă va exista o discuţie pe această temă, cu siguranţă, social-democraţii vor avea o comunicare transparentă şi legală către opinia publică şi instituţiile naţionale şi internaţionale.

Totodată, Gabriela Firea a atras atenţia că nu se fac progrese în domeniul administrativ şi s-a arătat nemulţumită că există grupuri de lucru interministeriale care se fac că lucrează de prea mult timp.

"Sunt şi lucruri bune, şi lucruri mai puţin bune şi toate trebuie să fie prezentate cu maximă sinceritate, cu gândul nu doar la cei care ne-au ales, ci la toţi românii şi la faptul că avem o mare responsabilitate noi, ca politicieni. Dacă nu mai avem o legătură directă cu românii, cred că fiecare avem o problemă în parte şi nu cred că trebuie să ne gândim doar la cariera noastră individuală, ca politicieni, ci în primul rând la parcursul ţării noastre", a spus Gabriela Firea.

La rândul său, senatorul PSD Nicolae Bădălău a afirmat că sunt unele ministere care funcţionează mai greu, iar premierul va veni cu o măsură de remaniere.

Comitetul Executiv Naţional al PSD va fi urmat de reuniunea grupurilor parlamentare ale partidului, în care se va stabili strategia pentru noua sesiune a legislativului.

Prioritatea este noua lege a pensiilor, care ar trebui să fie adoptată de Parlament până la începutul lunii octombrie.

Nu sunt uitate şi alte proiecte importante, cum ar fi legea offshore, care trebuie modificată sau decizia asupra unei forme finale a ordonanţei de urgenţă pentru reglementarea parteneriatului public - privat.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza