Securitatea regională şi euroatlantică, prioritatea României la Summitul NATO

La summitul NATO de la Varşovia România va pleda pentru o atenţie sporită acordată Mării Negre, considerată crucială pentru securitatea regională şi euroatlantică, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 31 Mai 2016
Ultima actualizare:31 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Klaus Iohannis a făcut această declaraţie, azi, la deschiderea reuniunii Programului "Securitate în regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil".

În context, seful statului a  spis că declaraţiile preşedintelui  Rusiei cu privire la sistemul antiracheta de la Deveselu nu sunt corecte .

El a pledat în continuare pentru întărirea securităţii în cadrul NATO. 

"Recentele declaraţii din partea Federeţiei Ruse, legate de sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond pentru că sistemul nu are absolut nicio legătură cu Rusia. Ele nu pot să ne intimideze. Dimpotrivă, aceste ameninţări fără bază reală reconfirmă faptul că abordarea noastră de întărire a securităţii NATO ca reacţie legitimă la atitudinea Rusiei, regiunea Mării Negre, este cea corectă", a spus preşedintele Iohannis.  

Redactorul RRA aminteşte că reuniunea NATO din capitala Poloniei se va desfăşura pe 8 şi 9 iulie.

Ultimele decizii importate din punct de vedere militar înainte de summit vor fi luate la jumătatea lunii iunie, când miniştrii apărării din Alianţa Nord Atlantică se vor reuni la Bruxelles.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza