Secretarul general adjunct al NATO multumeşte României pentru susţinere

Adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, consideră că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să-şi întărească toate capacităţile pentru a descuraja orice ameninţare.

Adăugat: 25 Aprilie 2016
Ultima actualizare:25 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: mapn.ro Ministrul Apărării, Mihnea Motoc şi Secretarul general adjunct al NATO, lexander Vershbow,
trimite pe mail

Adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, susţine ca Alianţa trebuie să-şi întărească toate capacităţile pentru a descuraja orice ameninţare.

După convorbirile de azi de la Ministerul Apărării, responsabilul NATO a declarat că este necesară  o abordare complexă pentru că sunt tot mai multe ameninţări atât pe flancul estic, ca răspuns la acţiunile Rusiei, cât şi la sud, unde sunt ameninţări teroriste.

Alexander Vershbow a mulţumit României pentru susţinerea Alianţei şi pentru contribuţia cu trupe la misiunea NATO din Afganistan.

La rândul  său, ministrul Apărării, Mihnea Motoc a declarat că a discutat cu responsabilul NATO despre prezenţa aliată consolidată, rotaţională şi permanentă în România cu forţe aliate terestre aeriene şi navale.

În privinţa măsurilor adoptate de NATO pentru întărirea capacităţilor, ministrul apărării, Mihnea Motoc, a dat asigurări că România este în grafic cu forţele actuale pentru operaţionalizarea centrelor de comandă şi control din Bucureşti, inclusiv pentru pregătirea efectivelor României pentru capacităţile NATO de răspuns rapid.

Redactorul RRA, Radu Dobriţoiu, menţionează că ambasadorul Alexander Vershbow se află la Bucureşti pentru a participa astăzi şi mâine la reuniunea directorilor politici din NATO.Autor:
Radu Dobriţoiu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza