Se schimbă regulile de obţinere a permisului auto. Vezi ce conţine noua strategie rutieră

Guvernul a adoptat noua strategie a siguranţei rutiere, îşi propune reducerea la jumătate a numărului accidentelor rutiere pană în 2020.

Adăugat: 8 Decembrie 2016
Ultima actualizare:8 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Permisul de conducere nu se va mai putea obţine de cei care nu au absolvit 10 clase, iar şoferii vor fi evaluati medical şi pshihologic mult mai amănunţit decât pană acum.

Sunt doar două reguli noi, cuprinse în strategia siguranţei rutiere, ce va fi pusă în practică în următorii patru ani.

Actul normativ a fost deja aprobat de Guvern şi îşi propune reducerea la jumătate a numărului accidentelor rutiere pană în 2020.  

România este acumla nivelul UE pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa rutieră, cu aproape 2000 de victime anul trecut.

Strategia Guvernului urmăreşte reducerea acestui număr la jumătate în următorii patru ani, are 10 puncte şi prevede, printre altele, reintroducerea sistemelor video pentru constatarea automată a abaterilor rutiere.

Şi proba practică a examenului de conducere ar urma să fie monitorizată video, iar şcolile de şoferi vor avea criterii în plus de acreditare, a spus şeful Direcţiei de Transport Rutier din Ministerul Transporturilor, Mircea Ionescu. 

"Ne propunem să introducem monitorizarea examenelor de obţinere a permiselor de conducere atât în sală,cât şi în vehicul. Am introdus cerinţa obligativităţii absolvirii învăţământului minim obligatoriu în vederea obţinerii permisului de conducere", a spus Mircea Ionescu. 

De asemenea, candidaţii vor fi evbaluaţi medical şi psihologic mult mai amănunţit, iar şoferii care au încălcat intenţionat legea de mai multe ori vor fi consiliaţi.

Noua strategie mai prevedee că vor fi introduse ore de educaţie rutieră în grădiniţe şcoli şi facultăţi.
 Autor:
Costin Grigore
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza