Se reiau discuţiile privind salarizarea unitară în sistemul bugetar

Senatorii din Comisia de muncă reiau azi discuţiile cu privire la proiectul de lege privind salarizarea unitară în sistemul bugetar.

Adăugat: 17 Mai 2017
Ultima actualizare:17 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii
trimite pe mail

Puterea şi opoziţia sunt de acord că un act normativ care să reglementeze unitar sistemul de salarizare este necesar, dar părerile lor sunt divergente când vine vorba de prevederile legii.

La discuţiile de ieri au participat şi reprezentanţi ai sindicatelor. 

Reprezentanţii opoziţiei din Comisia pentru muncă au atras atenţia că deşi legea salarizării este necesară, forma actuală aduce şi tăieri de salarii pentru unele categorii de bugetari care şi-au câştigat deja acest drept.

Senatorul PNL Carmen Hărău, vicepreşedinte al Comisiei, mai spune şi că lipseşte punctul de vedere al Ministerului Finanţelor pentru acest document. 

"Atrag atenţia, stimată doamnă ministru, că cele 32 de acte normative prin care s-au obţinut nişte drepturi salariale şi care se taie acum, împotriva prevederilor Constituţiei, vor genera o avalanşă de procese.  eporter: În replică, ministrul muncii, Olguţa Vasilescu, declara că în urma aplicării legii salarizării unitare sunt şi persoane ale căror salarii vor scădea, dar a subliniat că este vorba despre persoane şi nu de familii ocupaţionale" a spus Carmen Hărău.

În replică, ministrul Muncii a dat asigurări că toate salariile din mediul bugetar vor creşte.

"Toată lumea se sperie că vor fi salariile mai mici decât cele aflate în plată. Salariile cresc în tot sistemul bugetar. Sigur că este foarte adevărat că sunt şi persoane - nu este vorba de categorii întregi de bugetari - la care vor scădea", a spus Olguţa Vasilescu. 

În timpul dezbaterilor din Comisia pentru muncă, reprezentanţii sindicatelor au criticat o serie de articole ale proiectului de lege, arătând că unele sunt neconstituţionale, iar altele aduc reduceri salariale.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza