Se menţine situaţia tensionată la Pungeşti

Situaţia de la Pungeşti rămâne în continuare destul de tensionată după ce localnicii nemulţumiţi încearcă să-şi obţină înapoi spaţiul de protest din apropierea locului unde compania Chevron desfăşoară activităţi de explorare a gazelor de şist.

Adăugat: 8 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: protestatari la Pungeşti
trimite pe mail

Miercuri, la Pungeşti, câteva zeci de persoane s-au adunat pentru a lua o decizie în privinţa conducerii Asociaţiei Crescătorilor de Animale din comună, care, înainte de Crăciun, ar fi făcut plângere penală împotriva protestatarilor ce îşi amenajaseră a aşa-numită "tabără de rezistenţă" pe un teren ce aparţinea asociaţiei.

Dar cum din această asociaţie fac parte în jur de 500 de persoane din Pungeşti, oamenii s-au declarat nemulţumiţi că s-a făcut această plângere în numele lor, fără ca ei să fie consultaţi.

Astfel, protestatarii speră să-şi recâştige locul unde doresc să-şi amenajeze din nou o tabără a lor, de unde să-şi continue acţiunile de contestare a gazelor de şist, dar şi a Jandarmeriei.

Corespondentul RRA aminteşte că localitatea Pungeşti este declarată zonă de siguranţă publică, şi că sunt mobilizaţi, de pe 7 decembrie 2013, un număr mare de jandarmi, care aplică reguli stricte de menţinere a ordinii şi liniştii publice.

Chiar şi sub această supraveghere, sătenii de la Pungeşti nu au încetat protestele.

Ei au organizat mitinguri cu peste 100 de participanţi şi spun că vor continua să-şi manifeste nemulţumirea faţă de explorarea gazelor de şist în comuna lor.

De altfel, şi alte comune unde se doreşte, în curând, amplasarea sondelor îşi manifestă dezaprobarea faţă de aciunile Chevron.

La Puieşti, de exemplu, pe data de 9 februarie este programat un referendum prin care locuitorii să se pronunţe dacă sunt de acord cu explorarea gazelor de şist la ei în comună.

14 comune din judeţul Vaslui compania Chevron a obţinut toate avizele necesare pentru acţiuni de explorare a gazelor de şist, aminteşte corespondentul RRA.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Arina Darie
Adăugat:
8 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza