Se înființează Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate

Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

Adăugat: 3 Iunie 2022
Ultima actualizare:3 Iunie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate va permite accelerarea investiţiilor în sectorul sanitar şi în special realizarea celor trei spitale regionale de la Cluj, Craiova şi Iaşi, a precizat ministrul de resort, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Lipsa investiţiilor în ultimii 30 de ani, în sectorul public, a creat o mare nemulţumire şi a limitat accesul la servicii de sănătate. Este important să avem o astfel de structură. Este important însă să găsim şi mecanismele prin care să stimulăm aducerea unor specialişti şi rămânerea acelor specialişti în structurile acestei agenţii. Până la urmă, o structură fără profesionişti nu poate să-şi îndeplinească rolul şi cred că acesta va fi lucrul cel mai dificil.

De asemenea, executivul a aprobat un proiect privind zonele metropolitane, precum şi modificarea modului de funcţionare a EximBank, pentru a putea aplica în continuare programele de ajutor de stat, destinate susţinerii IMM. (RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 iunie, ora 8:00).Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Iunie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza