Se ieftinesc medicamentele

Actualizarea preţurilor la medicamentele de uz uman va aduce reduceri de peste 20% la unele produse, a reafirmat, astăzi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.

Adăugat: 3 Martie 2015
Ultima actualizare:3 Martie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Sănătăţii le-a solicitat celor care deţin autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor să îşi actualizeze, până pe 10 martie, toate preţurile.

Preşedintele CNAS explică avantajele acestei măsuri. 

"Există aceste proces de actualizare a preţurilor la medicamente. Preţurile, după părerea noastră, vor scădea cu un procent semnificativ. Noi luăm în calcul o medie de 20%-30%, ceea ce înseamnă la bugetul alocat medicamentelor, 20%-30% înseamnă foarte mult. Sigur că acei bani rămân tot în acest capitol, deci rămân tot pentru medicamente, putem da drumul la terapii noi, putem veni cu tratamente moderne, fără ca pacienţii din România să mai aştepte un an, doi sau nu ştiu cât", a afirmat Vasile Ciurchea.

Potrivit redactorului RRA, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a mai spus că, până în prezent, au fost activate peste 3.500.000 de carduri de sănătate, iar de la 1 mai, când ele vor deveni obligatorii.

Autorităţile se aşteaptă să se facă economii importante în sistem.

Vor fi decontate doar serviciile medicale efectuate, nu şi cele fictive - a subliniat preşedintele CNAS.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza