Scumpirea gazelor la 1 octombrie, amânată

Gazele pentru populaţie nu se mai scumpesc de la 1 octombrie.

Adăugat: 27 August 2014
Ultima actualizare:27 August 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul amână aplicarea calendarului de liberalizare în domeniu până la rezolvarea unei neînţelegeri cu CE legată de o presupusă interdicţie referitoare la exportul de gaze naturale din România.

O delegaţie condusă de ministrul pentrru energie, Răzvan Nicolescu, a avut, luni, la Bruxelles, discuţii pe această temă, se precizeză într-un comunicat al Departamentului pentru energie.

Potrivit calendarului de liberalizare a pieţei gazelor asumat de guvern prin acordurile cu FMI şi CE, preţul  gazelor livrate populaţiei urma să crească de la 1 octombrie cu 3%.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a infirmat marţi, în şedinţa de guvern, zvonul lansat în presă potrivit căruia guvernul ar intenţiona să taxeze centralele de apartament.

"Vreau să spun foarte clar că nu intenţionează acest Guvern să pună nicio taxă pe nicio centrală de apartament, dar intenţionează acest Guvern şi următoarele să sprijinim modernizarea sistemelor de termoficare în marile oraşe, acolo unde în continuare se poluează mult, costă multă, acumulăm datorii şi suntem încă la un nivel de eficienţă energetică extrem de scăzut", a spus premierul.

El a ţinut să precize că se lucrează la o strategie pe termen lung privind eficienţa energetică, care să permită modernizarea sistemelor de termoficare din marile oraşe.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza