Scrisoarea de intenție cu FMI, cea mai mare problemă

Ministrul desemnat al finanțelor, Florin Georgescu, a anunţat că discuţiile privind scrisoarea de intenție vor începe vineri dimineaţă şi vor continua până duminică inclusiv.

Adăugat: 3 Mai 2012
Ultima actualizare:3 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat ziariștilor că cea mai mare problemă a actualei perioade o constituie scrisoarea de intenţie cu FMI și că speră ca documentul să fie aprobat în ședința de marți a Guvernului.

”Aşa cum am anunţat, în trei zile am avut propunerea de Guvern, în următoarele zile avem deja negociată scrisoarea de intenţie şi luni, după votul Parlamentului, dacă Parlamentul ne va da încrederea sa, marţi, cred că avem în şedinţa de Guvern aprobarea scrisorii. Este cel mai accelerat calendar pe care l-a avut vreodată un Guvern, cel puţin atât cât ştiu eu, de la Guvernul din 2000 încoace”, a afirmat Victor Ponta.

Ministrul desemnat de finanţe, Florin Georgescu, a anunțat că vineri dimineaţă vor începe discuţiile cu FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană privind scrisoarea de intenţie.

"Programul care ni s-a comunicat de reprezentanţii misiunii FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană prevede începerea discuţiilor mâine(n.r.vineri), cu continuare sâmbătă, dacă e nevoie şi duminică", a precizat Florin Georgescu.

Acesta a evitat un răspuns în ceea ce privește existența sau lipsa banilor în buget pentru reîntregirea salariilor.

"Încă nu am intrat în discuţii. Tehnic, s-au întâlnit reprezentanţii misiunii organismelor internaţionale cu specialişti din minister", a precizat ministrul desemnat.

Ponta: Situația este mult mai rea decât a fost prezentată

Premierul desemnat Victor Ponta a afirmat că, după ce Florin Georgescu a început "să se uite prin hârtii",    s-a constat că nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nu au prevăzut bani pentru reîntregirea salariilor.

"Acum, când Florin Georgescu a început să se uite pe hârtii, pe buget, rezultă foarte clar că nici Guvernul Boc şi nici Guvernul Ungureanu nu au prevăzut bani pentru creşterea salariilor, nu au alocat niciun leu pentru restituirea sumelor încasate ilegal de la pensionari", a afirmat Victor Ponta.

Victor Ponta a mai susținut că "situaţia este mult mai rea decât se afirma şi decât credea".Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
3 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza