Şcolile rămân închise în Bucureşti şi 18 judeţe

Şcolile din 18 judeţe şi capitală rămân închise şi miercuri, după ce meteorologii au emis noi avertizări de viscol şi ninsori puternice. Ministrul Remus Pricopie dă asigurări că anul şcolar nu va fi afectat.

Adăugat: 29 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În afara şcolilor, şi unele unităţi de învăţământ superior au decis să-şi întrerupă temporar cursurile.

Printre acestea, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Universitatea Bucureşti, dar şi Universitatea din Piteşti.

Ministerul Educaţiei recomandă studenţilor să contacteze secretariatele universităţilor şi să consulte paginile de internet ale acestora, pentru a afla dacă sunt sau nu suspendate cursurile.

Elevii nu vor merge la şcoală în Bucureşti, Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

În Iaşi şi Vaslui, cursurile vor fi suspendate doar în mediul rural, iar în judeţele Braşov, Covasna, Gorj şi Mehedinţi, unităţile de învăţământ vor fi deschise pentru elevi şi profesori, chiar dacă acestea se află sub cod galben.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a cerut fiecărui inspectorat şcolar să informeze opinia publică în privinţa situaţiei tuturor unităţilor de învăţământ din judeţele lor.  

 Remus Pricopie, este de părere că vacanţa şi structura anului şcolar nu vor fi afectate de aceste zile în care elevii nu merg la cursuri, iar situaţia şcolară pe semestrul I poate fi încheiată şi în prima săptămână din semestrul al II-lea. 

"În mod normal, la această dată ar fi trebuit să aibă note în catalog, pentru că nu pui notele în ultima săptămână de şcoală. Deci eu cred că în marea majoritate a cazurilor, situaţia aceasta este clarificată. Totuşi, dacă vorbim de astfel de situaţii, aşa cum putem vorbi şi de situaţia încheierii mediilor, pentru că nu ştim cum va fi vremea până vineri, în regulamentul şcolar în vigoare scrie foarte clar că în cazul în care nu se pot încheia mediile până la sfârşitul semestrului, se face acest lucru în prima săptămână de şcoală, după vacanţă", a declarat el.Autor:
Andreea Marin
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cristina Iliescu
Adăugat:
29 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza