Școlile guleniste pe agenda discuţiilor cu vicepremierul Turciei

Guvernul de la Ankara va trimite autorităţilor române o listă cu firme active în ţara noastră, care ar susţine financiar mişcarea clericului stabilit în Statele Unite Fethullah Gulen.

Adăugat: 17 August 2016
Ultima actualizare:17 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepremierul turc şi ministru al Dezvoltării, Lutfi Elvan, a declarat, astăzi, la Bucureşti, că guvernul de la Ankara va trimite autorităţilor române o listă cu firme active în ţara noastră, care ar susţine financiar mişcarea clericului stabilit în Statele Unite, Fethullah Gulen, acuzat că s-ar afla în spatele tentativei eşuate de lovitură de stat din Turcia.

Lutfi Elvan a dat asigurări că economia turcă este puternică, în pofida puciului eşuat de luna trecută şi că afacerile cu România sunt binevenite în continuare.

Vicepremierul Lutfi Elvan nu a precizat însă în ce stadiu sunt diverse proiecte comune româno-turce, inclusiv proiectul cablului subteran pe sub Marea Neagră pentru transport de energie electrică.

Lutfi Elvan a răspuns la o întrebare Radio România, privind recentele arestări de administratori de companii private din Turcia, că investitorii străini nu trebuie să se teamă de epurările care au loc, ci doar acele firme care finanţează mişcarea gulenistă considerată teroristă de guvernul de la Ankara.

Vicepremierul turc s-a referit şi la firme din România.

"Toate informaţile legate de existenţa sau nu în România a unor firme care susţin financiar mişcarea gulenistă sunt transmise prin intermediul Ambasadei Turciei la Bucureşti reprezentanţilor statului român. Printre aceste firme pot exista şi instituţii de învăţământ. Sunt convins că statul român, fiind prietenul şi aliatul nostru, va lua măsurile necesare", a  adăugat el.

Trebuie menţionat că cele mai multe dintre aceste instituţii de învăţământ au administratori români.

Vicepremierul turc nu a precizat ce fel de măsuri speră de la autorităţile române, ci a spus doar că, după părerea sa, acestea vor acţiona corect.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza