Şcolile din capitală, închise luni şi marţi. Cursuri suspendate și în Dolj și Suceava

Primarul general al Capitalei a anunțat închiderea școlilor luni și marți și a precizat că această perioadă ar putea fi extinsă, în funcție de vreme.

Adăugat: 25 Februarie 2018
Ultima actualizare:25 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şcolile din capitală vor fi închise luni și marți, a anunţat, primarul general Gabriela Firea, la Comandamentul de iarnă, convocat la Primăria Capitalei.

Ea a precizat că această perioadă ar putea să fie extinsă.

"Eu prefer să venim întotdeauna cu măsuri de prevenţie. Prefer să se spună că am fost uşor prea alertaţi decât să numărăm victime. Încă o dată afirm: copiii, în primul rând, nu merg toţi către unităţile şcolare cu maşina mică a părinţilor; cei mai mulţi merg ori pe jos, unii chiar distanţe mari, ori cu mijloacele de transport în comun. Vă puteţi imagina cam ce situaţie va fi mâine pe la prânz, marţi dimineaţă, marţi după-amiază cu aceşti copii, unii dintre ei mici, lăsaţi n ger, în viscol, în zăpadă. Eu una, şi ca primar, şi ca părinte, am fost de acord, în cadrul acestui comitet, Prefectură, Primărie, ANM, Inspectorat Şcolar General să luăm această măsură, urmând ca, tot împreună, să decidem şi pentru zilele următoare, dacă va fi cazul", a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea le-a solicitat instituţiilor abilitate măsuri urgente pentru a putea interveni rapid în caz de avarii la reţeaua de termoficare, electricitate şi gaze, transmite  reporterul RRA, Atena Teognoste.

Cursurile suspendate în judeţele Dolj și Suceava

Cursurile şcolare din unităţile de învăţământ preuniversitar din Dolj se vor suspenda în următoarele două zile.

Hotărârea a fost luată în urma dezbaterilor din cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Dolj având în vedere avertizările meteorologice de ger şi ninsori abundente.

Şi cursurile Universităţii ''Ştefan cel Mare'' Suceava vor fi suspendate în zilele de luni şi marţi, având în vedere avertizările meteorologice şi problemele sistemului centralizat de termoficare al oraşului, a anunţat conducerea instituţiei academice, transmit corespondenţii Radio România Actualități.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza