Şase companii româneşti, cercetate pentru importul de deşeuri

La sfârşitul lunii iunie au fost făcute controale vamale în urma cărora au fost descoperite 16 tiruri cu aproximativ 300 de tone de deşeuri din Germania, Austria şi Ungaria.

Adăugat: 18 Iulie 2016
Ultima actualizare:18 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şase companii din România sunt în atenţia organelor de cercetare penală pentru importul de deşeuri destinate gropilor de gunoi din ţară.

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, declara astăzi că la sfârşitul lunii iunie au fost făcute controale vamale în urma cărora au fost descoperite 16 tiruri cu aproximativ 300 de tone de deşeuri din  Germania, Austria şi Ungaria.

Documentele acestora arătau că sunt destinate reciclării; în realitate, însă, afirmă şefa de la Mediu, transporturile conţineau deşeuri amestecate şi erau dirijate către gropi de gunoi din judeţele Hunedoara şi Ilfov.

"Aş vrea să se înţeleagă foarte clar de către toţi operatorii economici că România nu este o ţară care să fie groapa de gunoi a Europei, că atâta vreme cât legislaţia există, ea trebuie aplicată cu stricteţe şi că nu se pot importa aici decât deşeuri care sunt corespunzătoare, respectiv valorificabile, altfel totul este ilegal. Acele tiruri au fost întoarse în ţara din care au provenit", a spus Cristiana Paşca Palmer. 

Ministrul Mediului a participat astăzi la lansarea unei noi campanii naţionale "O nouă zi de curăţenie - Let's Do It, Romania", realizată de această organizaţie, în parteneriat cu Guvernul României şi Ministerul Mediului.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza