SANITAS, în grevă de avertisment

Sindicaliştii SANITAS intră în grevă de avertisment cu încetarea activităţii, până la ora 10:00, conform calendarului de proteste anunţat în luna trecută.

Adăugat: 19 Octombrie 2016
Ultima actualizare:19 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat pentru RRA că pacienţii nu vor fi afectaţi:

"Astăzi se încetează lucrul; se asigură cu o treime continuitatea la nivelul spitalului. Vom lua toate măsurile necesare. Nici nu se pune problema urgenţelor sau a celor care au de făcut tratamente. Nu vor fi afectaţi absolut deloc, vor fi trataţi în continuare ca şi până acum. Vrem să le demonstrăm, o dată în plus, că chiar dacă o să lucrăm numai cu o treime, ei vor fi la fel de bine deserviţi, dar să aibă răbdare cu noi şi să ne înţeleagă - vrem să rezolvăm cu colegii care au fost omişi din această Ordonanţă 20. Este vorba de personalul TESA, în jur de 23.000 de oameni - Direcţia de Sănătate Publică, colegii noştri din medicina şcolară, din creşe. Avem peste 70 de licee şi şcoli în Bucureşti care nu au măcar un asistent, nu mai vorbesc de un medic, şi nu în ultimul rând asistenţa socială, cea mai mare problemă pe care o avem, ca număr de persoane", a explicat Leonard Bărăscu.

Preşedintele SANITAS a adăugat că nu au primit nicio propunere din partea autorităţilor şi că pe 31 octombrie va fi grevă generală.

Reporterul RRA Marilena Frâncu aminteşte că Federaţia Sanitas reprezintă interesele a peste 100.000 de membri: personal medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza