Sănătatea primeşte cei mai mulţi bani la rectificare

Guvernul a tăiat bugetele la ministerele Muncii, Agriculturii, Educaţiei, Mediului, Finanţelor şi la Academia Română şi va suplimenta bugetele pentru Sănătate, Transporturi, Turism, Economie, Cultură şi Interne,prin a doua rectificare bugetară din 2011.

Adăugat: 16 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:17 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Cei mai mulţi bani i-a primit prin această rectificare bugetară Ministerul Sănătăţii, şi anume 1,2 miliarde lei, fonduri prin care se vor plăti arieratele la medicamte şi vor fi susţinute programe de sănătate. 

"Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 1,2 miliarde lei. E un domeniu important pentru că ne interesează ca medicamentele să poată fi disponibile pacienţilor şi spitalele să poată avea resursele necesare să îşi deruleze activitatea în România", a spus premierul Emil Boc, după şedinţa de guvern în care s-a făcut rectificarea bugetară.

De asemenea, bugetele ministerelor Transporturilor, Dezvoltării şi Culturii au fost suplimentate cu sume cuprinse între 772 de milioane şi 53, la Ministerul Culturii.

Emil Boc mai spunea că se vor aloca alte 208 milioane de lei pentru asigurarea resurselor financiare pentru plata indemnizaţiilor asistenţilor personali ai persoanelor cu nevoi speciale, iar alte 60 de milioane vor fi destinate pensiilor agricultorilor.

Ministerele la care s-au aplicat tăieri din buget prin această rectificare sunt ministerele Finanţelor, Educaţiei, Muncii, Agriculturii şi Ministerul Mediului

Rectificarea bugetară nu era trecută la amiază pe ordinea de zi a şedinţei, dar era aşteptată ţinând cont de cererile mai multor ministere de a primi mai mulţi bani pentru că nu mai au cu ce plăti serviciile contractate până la sfârşitul anului.


 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
16 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:
17 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza