Sâmbătă, zi de doliu naţional în memoria reginei Ana

Mâine este zi de doliu naţional în memoria reginei Ana.

Adăugat: 12 August 2016
Ultima actualizare:12 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sicriul său se află în Sala Tronului din Palatul Regal, iar mâine Ana de România va porni pe ultimul său drum, spre Curtea de Argeş, unde va fi înmormântată alături de ceilalţi regi ai României.

Mii de români au trecut până în acest moment pe la catafalcul reginei Ana, aflat în Sala Tronului a Palatului Regal.

-: Am ţinut să fiu prezent, pentru că din familia mea sunt mulţi care nu mai sunt şi vreau să fiu prezent, să prind această clipă. În memoria a ceea ce a fost şi a făcut pentru noi sau a reprezentat România regina Ana şi în memoria bunilor mei, am ţinut să fiu astăzi prezent.

-: Eu am adus un pios omagiu pentru un om adevărat. În rest, vor comenta istoria şi generaţia voastră.

Şi primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a fost prezentă la Palatul Regal, după ce a stat peste o oră la coadă.

"Am transmis şi în calitate oficială de primar general când s-a anunţat vestea tristă a plecării la cele veşnice a reginei Ana un mesaj de condoleanţe, un mesaj oficial din partea municipalităţii, dar astăzi am venit ca simplu cetăţean şi stau la coadă, ca şi ceilalţi bucureşteni, pentru a spune o scurtă rugăciune şi a avea un moment de reculegere la catafalcul reginei Ana", a spus Gabriela Firea.

Medicul Irinel Popescu: Am venit şi în numele Academiei de Ştiinţe Medicale şi am depus o coroană de flori din partea acestei instituţii. Consider că pentru simbolul pe care îl reprezintă regina Ana în istoria României avem datoria să-i aducem acest ultim omagiu, atât la nivel individual, cât şi la nivel instituţional.

O ceremonie religioasă pentru regina Ana este programată mâine dimineaţă, la ora 11:00, în Piaţa Palatului Regal, după care cortegiul mortuar va pleca spre Curtea de Argeş.

Va merge cu viteză redusă între 11:30 şi 12:00, de la Palatul Regal până la Arcul de Triumf, pe traseul Bd. Magheru-Piaţa Romană-Piaţa Victoriei-Bd. Aviatorilor-Piaţa Charles de Gaulle.

De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va merge cu viteză normală spre Curtea de Argeş, prin Chitila, Titu, Găeşti, Topoloveni şi Piteşti.Autor:
Ramona Alexandrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza