Salariul minim brut pe economie va creşte la 1.900 de lei

Salariul minim se va majora de la 1.450 de lei, cât este acum, la 1.900 de lei, ceea ce înseamnă o creştere de 31,03%, care este influenţată de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

Adăugat: 29 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

Salariul minim brut pe economie va creşte, de la 1 ianuarie, la 1.900 de lei, a stabilit Guvernul în şedinţa de astăzi.

Trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării, noi reglementări privind utilizarea cardului de sănătate, dar şi statutul inspectorilor de muncă au fost alte subiecte aflate pe ordinea de zi.

Salariul minim se va majora de la 1.450 de lei, cât este acum, la 1.900 de lei, ceea ce înseamnă o creştere de 31,03%, care este influenţată de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

"Creşterea salariului minim brut garantat în plată fără adaosuri şi alte sporuri la suma de 1.900 de lei, care este corespunzător salariului minim de 1.550 de lei, pe care îl avem în programul de guvernare, plus întoarcerea sarcinii fiscale", a spus Lia Olguţa Vasilescu, ministrul muncii.

Guvernul a mai adoptat şi o ordonanţă de urgenţă în domeniul sănătăţii care stabileşte că folosirea cardului de sănătate fără acordul asiguratorului se va considera infracţiune, iar transferul unor sume de bani pentru anumite categorii sociale se va face de la bugetul de stat direct la asigurările de sănătate fără a mai trece pe la Ministerul Sănătăţii.

În şedinţă a mai fost adoptată şi o hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino.

Practic, astăzi, se reînfiinţează acest institut prin trecerea lui de la Ministerul Sănătăţii la cel al Apărării Naţionale.

De asemenea, miniştrii au decis să majoreze bugetul care susţine participarea firmelor româneşti la târguri şi festivaluri internaţionale şi naţionale şi distribuirea şi exploatarea lor, precum şi o ordonanţă de urgenţă care va permite consiliilor judeţene să susţină financiar unităţile medicale şi sociale din oraşele care au mai mult de cinci mii de locuitori.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza