Salariile profesorilor ar putea fi majorate cu 10%

Liderii sindicali cer o majorare a veniturilor de 15 procente, în timp ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că executivul poate propune în acest moment doar 10%.

Adăugat: 18 Septembrie 2015
Ultima actualizare:18 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Discuţiile dintre sindicate şi guvern pe tema negocierilor salariale din sistemul de învăţământ s-au încheiat aseară, fără a se ajunge la un acord.

Liderii sindicali cer o majorare a veniturilor de 15 procente, în timp ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că executivul poate propune în acest moment doar 10%, de la 1 decembrie, dacă se vor găsi resursele necesare. 

Salariile profesorilor ar putea fi majorate cu mai mult de 10%, de la 1 decembrie din acest an, dacă vor fi identificate fondurile disponibile, a spus ministrul educaţiei Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea cu sindicatele.  

"Singura noutate a fost aceea că am aformat, în numele guvernului şi cu susţinerea guvernului, că peste acest 10% tot ceea ce se va regăsi ca fiind disponibil va putera fi adăugat pentru creşteri de salarii în educaţie, deoarece am reiterat afirmaţia: educaţia şi sănătatea sunt prioritare, deci avem tot interesul să ducem creşterile salariale din educaţie către cele care deja s-au acordat cu 1 octombrie în domeniul sănătăţii", a spus Cîmpeanu.

Ministrul muncii, Rovana Plumb, spune că abia după 10 octombrie se poate şti dacă vor exista bani pentru majorările salariale cerute de sindicate.

Sindicatele acordă un răgaz Guvernului

Potrivit unui comunicat de presă, liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au decis să acorde un răgaz guvernului până la această dată, pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte procentul de majorare salarială din acest an.

Sindicaliştii îşi menţin totodată solicitarea de creştere a salariilor cu 15% de la 1 noiembrie, spune preşedintele sindicatului Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor.

"Cred că un guvern, dacă doreşte să demonstreze că este responsabil, va găsi banii necesari pentru creşteri salariale care să se aplice, conform mandatului încredinţat de către colegiii noştri din ţară, de la 1 noiembrie anul acesta", a spus Marius Nistor. 

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a reamintit ieri că profesorii au primit majorări salariale în acest an de 5% de la 1 martie şi de încă 5 procente de la 1 septembrie.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza