Salariile din IT si cercetare ar putea să se menţină la nivelul actual

Executivul a adoptat măsuri prin care ar putea fi menţinut nivelul actual al salariilor IT-iştilor, al celor din cercetare şi al unor categorii sociale odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat.

Adăugat: 29 Decembrie 2017
Ultima actualizare:29 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Salariile lucrătorilor din IT şi cercetare - dezvoltare, persoanelor fizice cu handicap grav sau accentuat şi angajaţilor sezonieri ar putea să se menţină la nivelul actual şi după 1 ianuarie 2018, când se face trasferul contribuţiilor la angajat.

Guvernul a aprobat, astăzi, un memorandum care declanşează procedurile privind ajutorul de minimis pentru întreprinderile cu angajaţi ce beneficiază de scutiri la plata impozitului pe venit.

Ajutorul va fi acordat pentru intervalul 2018 - 2020 şi vizează circa 8.700 de întreprinderi, cu o medie anuală de 3.000 de angajaţi. 

Executivul a amânat până la 1 iulie plata contribuţiilor, a TVA şi a impozitului pe profit în contul unic de la Trezorerie.

Pentru a lămuri lucrurile, ministrul de finanţe, Ionuţ Mişa, a anunţat că trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat intră în vigoare din prima zi a anului viitor, amânarea pentru contul unic fiind decisă pentru a-i proteja pe contribuabilii de bună credinţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza